Oxjam Dalston 2013

posted in: London | 0

One of the main reasons for us moving to this part of London is all the gigs and other events that are constantly happening here. This past Saturday it was time for Oxjam, a music festival that happens all around the UK, arranged by the charity organisation Oxfam. In London there were so called Oxjam Takeovers in several parts of the city, for example Dalston where we live, but also in Shoreditch, Islington, Brixton etc.

En av anledningarna till att vi ville flytta just till den här delen av London är alla spelningar och andra arrangemang som händer här. I lördags var det dags för Oxjam, en slags musikfestival över hela UK, som anordnas av välgörenhetsorganisationen Oxfam. I London var det så kallade Oxjam Takeovers i flera olika stadsdelar, till exempel Dalston som är där vi bor, men även i Shoreditch, Islington, Brixton, etc. Det hela gick ut på att klubbar och barer “togs över” för en dag och ställde upp som spelställen. Man kunde sedan köpa armband som gav tillgång till alla dessa ställen så att man kunde gå fram och tillbaka och se alla grymma band. Och pengarna gick så klart till Oxfam’s verksamhet.

Banden var huvudsakligen mindre, lokala akter som kanske ännu inte fått skivkontrakt. Många av dem verkade dessutom känna varandra och en del av publiken så det var en väldigt familjär och trevlig stämning överallt. Och eftersom vi precis flyttat hit var det ett bra sätt att få koll på band från området och de olika ställen som ligger här i närheten. De två akter vi föll för allra mest var Bella Takes Chase och Helen And The Sirens. Tror definitivt vi kommer få höra mer av dessa.

Det blev en mycket trevlig kväll som avslutades med några drinkar på Dalston Superstore och en pizza slice på Voodoo Ray´s.

Comments are closed.