Warpaint @ Brixton Academy

posted in: London | 0

Igår korsade vi Themsen och åkte till Brixton för konsert med Warpaint. Varken jag eller Madde hade faktiskt varit i Brixton tidigare, men jag har hört mycket bra om det området och från vad vi såg igår verkar det stämma. Innan spelningen ville vi ta en bit mat och gick runt en stund och letade efter restaurangen Franco Manca, som tydligen ska ha Londons bästa pizzor. När vi till slut hittade den, inne i en jättemysig matmarknad med massor av små restauranger och barer, visade det sig att fler tydligen hört samma sak som vi. Kön var jättelång och vi fick gå vidare. Till slut hamnade vi på en pub, The Prince, som också serverade riktigt goda pizzor. De hade även ett helt okej ölutbud.

Konserten var på O2 Brixton Academy, en fantastisk lokal som är ett av Londons populäraste spelställen. Förstår verkligen varför, det var en speciell känsla att komma in i denna lokal, med sin välbevarade art deco-inredning. Kändes nästan som att stå utomhus.

Vi hade båda sett Warpaint under Way Out West för några år sedan. Då var det på Trädgårn, ett ganska uselt spelställe, men en bra spelning. Här blev det förstås inte lika intimt, men ändå bra. En snygg ljusshow, motljus funkar alltid, och ett gäng nya låtar sen sist. “Undertow” från förra (första) skivan är dock fortfarande bäst.

Det blev en mycket trevlig kväll i Brixton. Vi kommer definitivt tillbaka snart!

Comments are closed.